12/9 fredag

irkusk kl 5,30 loka tid 24,30 moskva tid och 22,30 svensk. den storsta tidskillnaden e här. Soluppgången underbar. alla har sitt fönster öppet alla utom finarna som talar om för oss att det blir kallt. vi fotar massor och har alla varma kläder på oss. vyn e liknade vara fjall men spetsigare berg och lite mer sno. vi moter en massa godstag och passagerar tag. nu visar sig bajkalsjön!! wow . klarblått vatten. det känns som en sagovärld. tanker pa sagan om ringen och harry potter.
vi koper omul åmol en fisk som bara finns i bajkal sjong. kopet sker genom ett tagfonster och tar mindre an tva minuter med dalig ryska. nu svanger vi av fran bajkal sjong och eltaget byts till diesel snart ska vi pasera granens dagen lyckad och spannnade mijon mer och mer oken och berg. gransenkontroll imorn lordagkvall.

Passkontroll vid ryssmongoliska gränsen.
fler stiger på toaförbud som tur e finns det en toa pa stationen. när välde kommer till vår vagn kollas pass och nya papper fylls i och en genomsokning av vagnen. jag har svart att inte skratta nar de rotar runt i den enorma oredan som rader inne i vagnen mat burkar chips vodka och underklader well well de hittar sa klart inget av varde. vi lar oss lite mongoliska av de nya passagerarna.

efter typ 6 timmar med bla ett askvader och vagns flyttningar rullar taget over till mongoliska sidan dar proceduren upprepas fast lite fortare passkontroll genomsokning osv. mot ulan bator. klockan vrids tillbaks en timme 6 timmar fore london.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0