MIn Phösare


har sovit i skogen och förlorat min toadörr

i lördagsnatt kom det tre tjejer förbi mig vi fikade och såg på filmen tillsammans. Plötsligt säger alex ojdå dörren hoppade av. och mycket riktigt toadörren hade lostnat! nu står den avskruvad vid fönstret, haha får skita med öppen dörr!
tre av oss gick även ut i skogen och sov i ett fågeltorn det var jätte mysigt. lite kallt. vi hade tända ljus och åt ost med kex.
när vi sedan dan där på åkte hem gick hör och häpna cykelkjedjan av! så nu har jag både punka på en cykel och en trasig kjedja får fixa det sedan non dag...  i dag åt jag lite palt (utan fläsk) och ägg det var riktigt gott.

Att gå i en klass med miljöengagerade människor

Nu har det gått snart två månader sedan jag började plugga på högskolan. Jag har gett och fått åsikter på hur vi människor kan leva ett mer hållbart liv, hur vi kan bli lyckligare utan alla dessa måsten, hur vi i får blinda tro fyller våra liv med matriella ting och övertygar oss själva att det är oss det är fel på och inte samhället vi lever i. Det är helt naturligt att få depritioner och känna enorm stress tit som tätt. Jag är bara en svagare individ det är därför jag inte kan vara lycklig trotts min ny inköpta 42" plasma TV. trotts att jag daligen kan äta fläskfilé istället för gröt.  Under dessa månader har jag funnit vägen till ett er troligt och långvarigare liv i harmoni och lycka. Vi i klassen kämpar för att vända tränden där allt kretsar kring konsumton och överflöd i ensamhet. Vi hyllar inte längre individualismen där den starkaste och mest framgångsrika själen är den som lever ensam i en trea med mer prylar än han eller hon hinner slita ut. Jag har funnit min styrka i att känna mig behövd och älskad at kunna vakna varje morgon i vetskap att det vi gör är viktigt vi har ett mål vi kommer klara oss genom detta! VI Jorrar ska rädda världen, men som en i vår klass sade som var mycket klokt det är förbjudet och går inte heller att hjälpa den som inte vill bli hjälpt.

De åtjärder jag för tillfället gjort är följande
Nolltolerans lyxkonsumtion, det vill säga köpa saker man inte behöver slänga saker som fortfarande fungerar eller går att laga.
Slutat köpa hem komersielltkött, även renkött ingår i dessa... köttproduktionen står för en mycket större del utav våra CO2 utsläpp än bilarna gör.
Cyckla eller gå istället för bussar och bilar. jag tar inte cycklen hem från norrland det är lite långt... men jag har fortfarande cyklat ner till stan i regn som sol.
försökt köpa närproducerat och köpa frunkt som antingen är fairtrade och krav eller köpa spanska appelsiner istället för banner. just nu köper jag svenska äpplen.
totalt slopat inköp av kläder som är tillverkade av bommul får se hur jag ska göra emd strumporna har inte hittat några alternativ ännu... Jag önskar mig ett par svarta eller naturfärgade Linbyxor i julklapp helst hemgjorde, dock med fickor...
Julklappshysterin är ett enormt problem hur ska vi göra? vi kanske skulle spara alla pengar och göra egna saker eller bara vara tillsammans.
Jag säger bara saltåkvarn det är mycket lättare att handla om man först börjar hos dem...
jag har helt slutat köpa bröd, galet många transporter och fylda med skit! nu bakar jag enbart min moster bröd på dinkelmjöl. jättegott
Mitt bekymmer nu är att jag inte kan välja elbolag... Greenpeace rankar de bolag som är bäst vad gäller förnyelsebar energi.
En sak jag verkligen förstog i går var att kinas hysteri med att bygga kolkraftsverk (ett nytt var fjärde dag) beror enbart på att vi i väst har flyttat all våran produktion till kina, kina behöver mer energi och bygger därför kolkraftsverk! det är vårt fel inte deras.
Den största förändring jag gör för tillfället är att jag helt häver individualismens väg till lycka och flyttar in i en femma för att återgå till berondet av andra och återfå den gemenskap man har. Allra helst hade jag vilja levt som de i tillsammans... ett stor kolletiv.
I frågan om rätt eller fel att skaffa barn ställer jag mig frågande. tror det bästa är adoption för då hjälper vi de människor som redan finns. vi måste få ording på vårat system inna vi kan öka på våran befolkning, inte som det ser ut idag.

Min klass och jag kommer fortsätta att kämpa för människan och miljön. I will survive!


Teamwork i strömsund

JA då har vi varit i strömsund och lärt känna varandra bättre. Vi vart ut i skogen mitt i natten såg lite norrsken :D men det var svagt, åsa i min klass säger att det blir mer när det börjar krypa ner mot - 20...
Vi hade ett uppdrag ute i skogen att under natten försöka hitta symboler utan att bli upptäckta av ailen... lite mystigthur det än var hamnade mitt lag på jumboplattsen och hade lyckats trampa ner varenda buske i hela skogen. Vår ledare ledde oss från stigen, vår guide sa håll er till stigen = helt vilse! hur det än var tog vi dubbla tiden att klara uppdraget i skogen än dem som vann. jag blev tillfångatagen två gånger. jag visste mer om deras läger än vad vårt uppdrag gick ut på :P. sedan bastade vi och gick och sov lagom vid halv två. dan därpå var det skattjakt och hemgång. idag har det snöat. men det smälte snabbt.

RSS 2.0