Att gå i en klass med miljöengagerade människor

Nu har det gått snart två månader sedan jag började plugga på högskolan. Jag har gett och fått åsikter på hur vi människor kan leva ett mer hållbart liv, hur vi kan bli lyckligare utan alla dessa måsten, hur vi i får blinda tro fyller våra liv med matriella ting och övertygar oss själva att det är oss det är fel på och inte samhället vi lever i. Det är helt naturligt att få depritioner och känna enorm stress tit som tätt. Jag är bara en svagare individ det är därför jag inte kan vara lycklig trotts min ny inköpta 42" plasma TV. trotts att jag daligen kan äta fläskfilé istället för gröt.  Under dessa månader har jag funnit vägen till ett er troligt och långvarigare liv i harmoni och lycka. Vi i klassen kämpar för att vända tränden där allt kretsar kring konsumton och överflöd i ensamhet. Vi hyllar inte längre individualismen där den starkaste och mest framgångsrika själen är den som lever ensam i en trea med mer prylar än han eller hon hinner slita ut. Jag har funnit min styrka i att känna mig behövd och älskad at kunna vakna varje morgon i vetskap att det vi gör är viktigt vi har ett mål vi kommer klara oss genom detta! VI Jorrar ska rädda världen, men som en i vår klass sade som var mycket klokt det är förbjudet och går inte heller att hjälpa den som inte vill bli hjälpt.

De åtjärder jag för tillfället gjort är följande
Nolltolerans lyxkonsumtion, det vill säga köpa saker man inte behöver slänga saker som fortfarande fungerar eller går att laga.
Slutat köpa hem komersielltkött, även renkött ingår i dessa... köttproduktionen står för en mycket större del utav våra CO2 utsläpp än bilarna gör.
Cyckla eller gå istället för bussar och bilar. jag tar inte cycklen hem från norrland det är lite långt... men jag har fortfarande cyklat ner till stan i regn som sol.
försökt köpa närproducerat och köpa frunkt som antingen är fairtrade och krav eller köpa spanska appelsiner istället för banner. just nu köper jag svenska äpplen.
totalt slopat inköp av kläder som är tillverkade av bommul får se hur jag ska göra emd strumporna har inte hittat några alternativ ännu... Jag önskar mig ett par svarta eller naturfärgade Linbyxor i julklapp helst hemgjorde, dock med fickor...
Julklappshysterin är ett enormt problem hur ska vi göra? vi kanske skulle spara alla pengar och göra egna saker eller bara vara tillsammans.
Jag säger bara saltåkvarn det är mycket lättare att handla om man först börjar hos dem...
jag har helt slutat köpa bröd, galet många transporter och fylda med skit! nu bakar jag enbart min moster bröd på dinkelmjöl. jättegott
Mitt bekymmer nu är att jag inte kan välja elbolag... Greenpeace rankar de bolag som är bäst vad gäller förnyelsebar energi.
En sak jag verkligen förstog i går var att kinas hysteri med att bygga kolkraftsverk (ett nytt var fjärde dag) beror enbart på att vi i väst har flyttat all våran produktion till kina, kina behöver mer energi och bygger därför kolkraftsverk! det är vårt fel inte deras.
Den största förändring jag gör för tillfället är att jag helt häver individualismens väg till lycka och flyttar in i en femma för att återgå till berondet av andra och återfå den gemenskap man har. Allra helst hade jag vilja levt som de i tillsammans... ett stor kolletiv.
I frågan om rätt eller fel att skaffa barn ställer jag mig frågande. tror det bästa är adoption för då hjälper vi de människor som redan finns. vi måste få ording på vårat system inna vi kan öka på våran befolkning, inte som det ser ut idag.

Min klass och jag kommer fortsätta att kämpa för människan och miljön. I will survive!


Kommentarer
Postat av: Tula

Låter som att du har lärt dig en hel del där borta.. Hoppas att du trivs..

Låter väldigt intressant med det där Nolltolerans lyxkonsumtion.. Man kanske skulle börja leva så.. Tycker en del männsiksor köper kläder som dom endast andvänder en gång.. ja eller kanske det bara eller oftast e kändisar.. Onödigt hursomhelst..



Men du jag har en fråga: Får man äta älgkött då?? :O



Många varma kramar från din kära kusin Tulda ..

2008-10-18 @ 16:11:01
URL: http://www.cockiemonster.bloggagratis.se
Postat av: Tula

Man kanske ska adoptera då .. För det är ju sant det där du skriver... Att man måste få ording på vårat system inna vi kan öka på våran befolkning..



"tror det bästa är adoption för då hjälper vi de människor som redan finns".. tror att jag ska göra det ist.. Fast ett "eget" barn iaf.. Men är det svårt att få adoptera?? :O

2008-10-18 @ 16:14:11
URL: http://www.cockiemonster.bloggagratis.se
Postat av: Moster

Jag kan sy linböxor åt dig. Sen har vi de fantastiska ullstrumporna med 100% ull. Jag använder bara dem. Kan ordna till dig med. Jag ville bo i kollektiv då jag var ung men det blev aldrig så. Om du flyttar in i ett kollektiv i Norrland skall jag omvärdera att bo med Per och kanske jag och hundarna komer upp och bor med dig.



Älgkött släpper inte ut ngn extra koldioxid. Om man äter bara viltkött man skjutit själv kan man köra en gammal bensinare och ändå inte komma upp i de utsläpp en vanlig affärs kött ätare kommer upp i utan att åka bil. Fantastikst!!!!!!!!!!

2008-10-18 @ 16:52:39
URL: http://mina-jakthundar.bloggagrattis.se
Postat av: Annika

Vilket djupt inlägg kära bror! Många bra ord där.

Däremot kan jag inte känna mig dålig för att jag populerar jorden mer och inte adopterar, för är det inte bättre att gå till roten med problemet (varför finns det barn som behöver adopteras?) istället för att bara lösa symptomen genom adoption? Utbilda alla tonåringar i USA om preventivmedel, utbilda alla människor i Afrika om HIV och ge dom kondomer och kvinnorna rätt att bestämma över sin kropp, och vips, så har du nog minskat antal barn som behöver adoption drastiskt. =D Kram bror!

2008-10-19 @ 19:30:38
URL: http://decemberbaby.bloggagratis.se
Postat av: Läjon

Bra där! Bli vegan för fan, då sparar du på naturen. Du bidrar varken till kött-, ägg- eller mjölkindustrin. För vad kostar det inte för en satans liter mjölk att framställa för miljön? Och din moster borde veta att äta kött, vilket som helst, gör att magsäcken inte kan bryta ned det utan det ligger där och ruttnar i månader. Samlar bakterier. Sänker immunförsvaret. Såna härliga grejer.



/ Linnea

2008-10-20 @ 23:10:08
Postat av: Fyrkanten

Mycket bra och kloka svar har jag nu fått, visst e det så att ett eget barn som man skaffat för att man vill ha ett barn alltid ska vara det bästa sättet och det vi bör sträva för i världen. tyvärr kommer inte hivsjuka och afrikaner i synnerhet de länder med störst problem få mest hjälp för de har inga pengar och därmed ingen vinst att ge till företag eller länder... fattigdom och okunskap är helt klart de orsaker som ja ser leder till att vi överhuvudtaget kan adoptera i den utsträckning som sker. Jag skulle vilja ha ett svenskt problem barn som han i filmen Patrik 1,5.



för att svara på älgköttet så tror jag det stämmer till viss del men det går åt en massa prickigkorv för att sitta på pass i skogen... men minska köttet så kan nog gamla bettan fortsätta gå utan att ni egentligen behöver känna er som de största klimatboarna. jag förespråkar inte bilkörningen men kan inte se någon annan lösning för tillfället i glesbyggden. lule och sthlm e lätt att ta sig fram i utan bil, just nu cyklar jag kan inte riktigt med busstiderna ännu lär mig i vinter

2008-10-20 @ 23:14:33
Postat av: Fyrkanten

är du säker på att köttet "fastnar" i magen låter läskigt....

2008-10-20 @ 23:16:16
Postat av: morbror stellan

Men vad då Afrika fattigt! De har ju de största till gångarna på jorden.Det är nog så att det är väst värden som har tagit alla tillgångar därifrån och underbyggt deras traditionella kultur som det var i från början jag menar slavhandel och alla diamantgruvor som vi i väst har plundrat det är inte så långt back i tiden som det hände

2008-10-21 @ 21:06:21
Postat av: Tula

Jag har hört att dom tydligen hade hittat en botemedel för HIV ... Eller om det va nått annat..men om jag inte minns fel så var det HIV.. Så dom tyckte att det inte va nått farligt längre eftersom dom hade botemedel, så nu kunde dom låta sånna som HIV-mannen gå lös för det var bara bra att dom fick testa det :S vet inte om det va nått sånt..Men det va nog på nyheterna jag hörde det..

2008-10-23 @ 14:53:54
Postat av: Tula

Men ska man verkligen slösa/äta djurens mat? Är inte det lika illa?? :O plus att man behöver det som finns i kött för att kunna överleva ?? Eller??

Tänk sen på alla dessa E-medel..Är inte dom rätt så onödiga för männsikan?? Och naturen??? Måste ju komma ut nånstans...

2008-10-23 @ 14:56:59
URL: http://www.cockiemonster.bloggagratis.se
Postat av: Annika

Jag håller med morbror, Afrika är inte fattigt, landet har massor av tillgångar, problemet är att inte Afrikanerna själva får nåt av det!

2008-10-23 @ 22:17:00
URL: http://decemberbaby.bloggagratis.se
Postat av: Läjon

Tula: Du drar de två löjligaste argumenten för att äta kött. Det finns inget "slösa djurens mat" och om du verkligen tror att man behöver kött för att överleva så är du så jävla lurad.



Angående "äta djurens mat": vi lever i ett överflöd av mat; spannmål, grönsaker, you name it. För att producera ett kilo vegetabilier krävs 400–3 000 liter vatten. Ett kilo nötkött kräver 15 000 liter eller mer. Säger det dig nånting? Vi matar dessutom djuren med bl.a spannmål, och det är för fan vi (människor) som föder upp djur, slaktar dem och sen äter upp dem. Hur kan du tro att vi snor deras mat?



Angående: "vi behöver kött": Läs detta och tänk sen efter innan du säger något du verkligen inte har en aning om.



http://www.rawfood.se/rawfood.asp?page=rawfood&subpage=7



"Köttproduktionen hör till en av de största miljöhot och slöseri av naturresurser i världen. Förutom lite koncentrerat protein ger det oss inte speciellt mycket mer än djurplågeri samt parasiter/larver (visserligen döda om köttet är tillagat) tungmetaller, tillsatser och gifter från foder och marker"



Så nästa gång ni tjatar om att ni borde skaffa en miljöbil, sluta glufsa i er allt jävla kött hela tiden istället. Köttproduktionen är den största miljöfällan för världen idag, speciellt med tanke på hur mycket vatten det går åt för att göra det.



Och nej, det finns inget botemedel för HIV. Du är för dålig för att kasta sten.



/ Linnea

2008-10-23 @ 22:52:09
Postat av: Läjon

Ett litet PS. till Tula: det är dessutom väldigt svårt att ta dig på allvar när din blogg heter kukmonster.



/ Linnea

2008-10-23 @ 23:27:25
Postat av: Jonas

Människan är överflödig, det ligger i hennes natur att ta för sig. Det spelar ingen roll om hon slutar äta kött eller slutar brukar fossila drivmedel, skadan är redan gjord det är effekten som får oss att sträva emot.

2008-10-30 @ 23:43:54
Postat av: Tula

Hallå!! Sluta hoppa på sådär! Jag har väl inte gjort dig nått!! Alla har väl rätt till en åsikt!! Dessutom är det KAKMONSTER!!

2009-01-18 @ 17:48:56
URL: http://flisan.wordpress.com
Postat av: Tula

Bara för att jag har svårt med engelska!! Det ger väl ingen rätt att angripa sådär heller!!

2009-01-18 @ 17:52:24
URL: http://flisan.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0