Varför finns normer

I ett samhälle finns det sociala regler som säger i stort sätt allt om hur vi ska leva och verka för att bli accepterade, normer. Många va dessa normer har följt med oss i generationer, som hur förhållanden skall skötas hur ungdomar ska behandla gamla osv. Faktum är att ungdomskulturen som alltid bygger på att gå emot generationen före är en slags norm. Det förväntas av oss att göra en revolt i tonåren.
I sverige är normerna många och trånga, så trånga att de faktisk fångar och håller tillbaks människor och får dem som inte klarar att följa normen att inte värdesätta sitt liv och sig själv för den man är! Normer som säger att Du ska vara vältränad smal och snygg hela livet, samtidigt som du gör karriär har hög bildning, är super föräldern och den perfekta manen allt på en gång. Med ren logik kan jag lätt se att jag aldrig kommer bli allt det där på samma gång, så jag säger nej och gör som jag själv vill. Det finns inga måste, men det finns människor och känslor dessa är viktiga att beakta. Så nästa gång ni gör ett val fundera en extra gång gör jag det här för att JAG vill det eller är det för att mina kompisar vill det eller tror jag att mitt handlande kommer leda rakt emot stjärnorna som veckotidningen skrev hos frisören när jag valde frysier efter var jag står i livet, det fins ju typ mamma lok och chef frysirer osv. Jag håller på att jobba med mina val så att de blir efter mitt hjärta och det är svårt vad jag säger och gör är vad som är mitt liv och även det jag kommer minnas när jag blir gammal. Jag kommer minnas den där stunden som jag och min mamma satt och prata och sydde på min studentoverall mer än den stunden som jag funderar på hur jag på bästa sätt ska få det där jobbet eller lönen osv. Jag kommer glädjas mer åt de stunder som bara dyker upp i livet än de stunder som jag jobbat fram genom att följa normer. Ex Sjunger Lars Winnerbäck att stackarn han som blev så nöjd över sin lön att han glömde sitt jobb.
Kent Har i sina texter en låt som heter brinn pengar brinn.
Att ta steget från kortsiktigt lycka i mantriella ting till långsiktigt med mycket tid för sina nära och kära är ett stort mål i mitt liv. Naturligtvis vill jag göra stordåd, bla är en vision i mitt liv att ta alla 6 nobellpris :D kanske helt omöjligt men om det fantastiska skulle hända att jag gjort allt annat som jag vill göra här på jorden så har jag trotts det 6 saker till att göra... :D Livet är härligt, matte är svårt men kul :D fysik är bra att beskriva rörelser med och Min blogg är bra att ha när Jag vill utrycka mina känslor, naturligtvis vill jag att ni som läser ska komentera och diskutera det är fantastiskt. Jag vill uppmana er alla att göra det ni själva i era hjärtan vill göra och inte vad veckotidningarna säger eller scharaderna som alla leker på sina jobb. Jag menar varför ska alla svasa och visa upp sig på jobbet och visa att de minnsan kan jobba övertid hela månaden och älskar att skriva kvartalsraporter över helgen. kolla snett på sina arbetskamrater för att i smyg avundas och frukta att tänk om de skulle bli chefens nya favorit!

Hade gött allihop nu ska jag umgås med världen :D

Kommentarer
Postat av: Annika

applåderar

2009-01-31 @ 16:11:03
URL: http://wilanand.wordpress.com
Postat av: stellan

ja jag är intreserad om du får nobelpriset har alltid vilja komma med där på fest

2009-02-01 @ 18:50:36
Postat av: stellan

ja jag är intreserad om du får nobelpriset har alltid vilja komma med där på fest

2009-02-01 @ 18:51:09
Postat av: Andreas

ugh, en vägg av text!

2009-02-01 @ 19:36:25
URL: http://andreashyllman.wordpress.com
Postat av: Mamma

Det var en intressant diskussion och jag är med på det spåret.

2009-02-01 @ 19:45:22
URL: http://pickmememe.bloggagratis.se/#864569
Postat av: PORNIE

hata normer.. fyfan! låt folk va folk

2009-02-01 @ 19:52:44
URL: http://knowles.blogg.se/
Postat av: Anonym

du skriver bra du! :)

2009-02-01 @ 19:53:08
URL: http://emmiealina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0