Varför finns normer

I ett samhälle finns det sociala regler som säger i stort sätt allt om hur vi ska leva och verka för att bli accepterade, normer. Många va dessa normer har följt med oss i generationer, som hur förhållanden skall skötas hur ungdomar ska behandla gamla osv. Faktum är att ungdomskulturen som alltid bygger på att gå emot generationen före är en slags norm. Det förväntas av oss att göra en revolt i tonåren.
I sverige är normerna många och trånga, så trånga att de faktisk fångar och håller tillbaks människor och får dem som inte klarar att följa normen att inte värdesätta sitt liv och sig själv för den man är! Normer som säger att Du ska vara vältränad smal och snygg hela livet, samtidigt som du gör karriär har hög bildning, är super föräldern och den perfekta manen allt på en gång. Med ren logik kan jag lätt se att jag aldrig kommer bli allt det där på samma gång, så jag säger nej och gör som jag själv vill. Det finns inga måste, men det finns människor och känslor dessa är viktiga att beakta. Så nästa gång ni gör ett val fundera en extra gång gör jag det här för att JAG vill det eller är det för att mina kompisar vill det eller tror jag att mitt handlande kommer leda rakt emot stjärnorna som veckotidningen skrev hos frisören när jag valde frysier efter var jag står i livet, det fins ju typ mamma lok och chef frysirer osv. Jag håller på att jobba med mina val så att de blir efter mitt hjärta och det är svårt vad jag säger och gör är vad som är mitt liv och även det jag kommer minnas när jag blir gammal. Jag kommer minnas den där stunden som jag och min mamma satt och prata och sydde på min studentoverall mer än den stunden som jag funderar på hur jag på bästa sätt ska få det där jobbet eller lönen osv. Jag kommer glädjas mer åt de stunder som bara dyker upp i livet än de stunder som jag jobbat fram genom att följa normer. Ex Sjunger Lars Winnerbäck att stackarn han som blev så nöjd över sin lön att han glömde sitt jobb.
Kent Har i sina texter en låt som heter brinn pengar brinn.
Att ta steget från kortsiktigt lycka i mantriella ting till långsiktigt med mycket tid för sina nära och kära är ett stort mål i mitt liv. Naturligtvis vill jag göra stordåd, bla är en vision i mitt liv att ta alla 6 nobellpris :D kanske helt omöjligt men om det fantastiska skulle hända att jag gjort allt annat som jag vill göra här på jorden så har jag trotts det 6 saker till att göra... :D Livet är härligt, matte är svårt men kul :D fysik är bra att beskriva rörelser med och Min blogg är bra att ha när Jag vill utrycka mina känslor, naturligtvis vill jag att ni som läser ska komentera och diskutera det är fantastiskt. Jag vill uppmana er alla att göra det ni själva i era hjärtan vill göra och inte vad veckotidningarna säger eller scharaderna som alla leker på sina jobb. Jag menar varför ska alla svasa och visa upp sig på jobbet och visa att de minnsan kan jobba övertid hela månaden och älskar att skriva kvartalsraporter över helgen. kolla snett på sina arbetskamrater för att i smyg avundas och frukta att tänk om de skulle bli chefens nya favorit!

Hade gött allihop nu ska jag umgås med världen :D

shit vilka dar!

Nu har det börjat igår hade jag matte fysik och idag matte, dagens lektion var på engelska med rysk brytning, jag fattade men hon höll ett tempo som var bortom denna värld! Igår hade jag saker att göra från halv nio till halv tolv på kvällen blev typ 15 timmars arbete och idag fixade jag med en massa sker bla kurs papper och schema samt antekningshjälp och läser fysik just nu det går faktiskt bra än så länge vi är en bra grupp som ska hjälpas åt att plugga. imorn kl 8.15 e det proppen igen. ska gå på en extra fysik lektion samt en intresamt lunchföreläsning, ska söka sommarjobb, är öppen för förslag vlill helst inte jobba i norge e jobbigt med alla papper... annars e det lugnt luleå, v-bo värmland skåne sthlm. vill ha ett obb där jag får utnyttja min organisationsförmåga och känna att jag får tänka mycket. ska helst tjäna runt 20.000 i månanden oxå.

jag har kommit fram till att jag vet hur såser ska göras! och de blir goda oxå. en kompis ringde och frågade mig hur jag gjorde och de såsr jag gör tar alltid slut. :D

Jag undrar hur det är att vara hetro och liksom ha möjlighet att uppfylla normerna... jag menar jag gör ju redan fel från början liksom... nyfiken att få höra från er hetromänniskor.
ps Gillar inte rosa :D

Matte paniken!

Shit vi som ska läsa matte imorn börjar känna viss panik, 60% underkänt på förra mattetenetan på skolan, mördande högt tempo. Saker som vi borde kunna men inte kan! studie planeringar som ingen sätt maken till. proppen paralellet med kursen och sit men inte minst en fysik kurs oxå.
Men jag är grymt laddad inför matten förstår en hel del och komemr ihåg om jag påminns. plus att vi gör det här tillsammans. imorn efter lunch börjar första lektionerna. kommer nog vara mycket upptagen den närmaste tiden... well well.
Någon som vet bra sidor och forum för att få svar på frågor om bråkregler?
P.S den här bloggen är inte gjort för att lära mig svenska på... svenskan kan vara lite varierande det beror på min dyslexi, och jo Jag tror att hetro killar tänder på nakna kvinnor!

Det otroliga har hänt! Jag Har börjat skriva igen

Nu när alla vet det jag alltid vetat. Att jag är bög ska jag berätta om de tio största felaktigheter som gäller oss bögar de ca 10 % av sveriges män som inte tänder på nakna kvinnor. följande fel och missförstånd kommer oftast:
Bögar är experter på kläder och har god smak, vist finns det sådana men jag känner minst lika många hetro killar som har fåfängan i blodet
Bögar pratar jellt och skrikigt och är klädda i rosa (skulle aldrig falla mig in att ha något rosa på mig, om det inte är för att matcha min bordsdam på studentbalen...)
Bögar kan tillgripa handarbete men även grovgörat som att mecka bil känner en bög som är helt fast i Bilmärket SAAB!
Bögar lagar inte alltid mat och bakar en massa kakor! dock gillar jag bra hemlagad mat.
Bögar i ett förhållande har inte alltid en som är mer manlig och en som är mer kvinlig! Det är ju för fan män jag tänder på!
Bögar är inte heller alla transvistiter, som Dodce Vita, (Mycket bra band inget ont om dem)
Bögar är inte alltid olykliga so en del tror eller som andra tror att de alltid är glada, för visso står Gay för glad men hallå!
Bögar kan hugga ved byta deck snickra spela hocky, det finns ett helt hockylag i sthlm som enbart bögar spelar i.
Bögar vill sätta på varenda kille de får syn på och att duscha och basta med en bög är livsfarligt! (1 frågan är hur många gånger de har hänt utan att ni vet... och 2 vem fan skulle villja ha sex med någon som hatar en eller är rädd för en?)
Bögar finns inte på vanliga fabriks jobb utan jobbar med teater kultur kläder och mode. (Hm?... verker valt fel utbildning Civilingenjör energiteknik ska nog söka till kungliga dramaten och säga hej hej jag är bög visst kan jag få jobb här nu.)
Alla dessa fördommar är lika sjuka som dem emot kvinnor!
tack för att ni trotts min frånvaror från bloggen har komenterat och läst vet att ni vill ha mer bilder det kommer sådana så småning om. tills dess hade!

RSS 2.0