Nollebrickor tillverkas

Till knytkalaset:
Pastagratäng med paprika och fårost
tid 45 minuter
2 portioner
5dl kort pasta eller tagliatelle
1 röd paprika i tärningar
1/2 skivad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
75 g fetaost
ca 10 urkärnade och skivade svarta oliver
2dl kesella eller creme fraiché
1 msk ajvar relish eller tomatpuré
1/2 tsk sambal oelek eller cayennepeppar
1tsk oregano
salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på paketet. Stek paprika, lök och vitlök mjuka i lite olja.
Blanda den kokta, avrunna pastan med paprikafräset, fetaost och oliver och lägg i en smord, ugnseldfast form. Rör ihop kesellan/creme fraichen med ajvar/tomatpuré, sambalkrydda/cayenne, oregano, salt och peppar. Bred röran över pastablandningen i formen och grädda i cirka 25 minuter.
Alltså, dubbla receptet om du vill ha till fyra personer.