Tisdag

I dag vaknade jag vid 13.00 tror jag var riktigt trött, var in till skolan en sväng för att fixa med kursanmälan och shemat fram till v. 43.  jag gjorde matlodor till 6 dar ska fixa lite fler sän men jag har inte kommit på vad jag ska göra för mat ännu idag blev det lins och korvgryta med makaroner, ska göra mat som passar till ris här näst. förslag motages gärna. gärna saker som inte har allt för udda inridienser i. det finns mycket hemma mn inte allt. idag blir det tidigt för imorn börjar skolan på riktigt. alla recept motages allt från kakor till matlodor. 

Kommentarer
Postat av: Annika

Här har du ett recept, du behöver:

Mjöl 2 msk

Mjölk 2 dl

Kycklingfileér (ca 2 stora, skurna i mindre bitar)

1 paket bacon

Paprika (1 stor eller två små)

Lök om du vill

körsbärstomater om du vill (c.a. 10 st)

Soja



Det här blir till ungefär två-tre portioner



Stek kyckling fileérna som du skurit i småbitar tills de blir bruna, ha i grönsaker, vad du själv gillar bäst. T.ex. paprika, lök och kanske körsbärstomater, de är goda. Krydda med favoritkryddor, ha sen i bacon i små bitar och stek tills det blir bra mjukhet. Då har du i ett par deciliter mjölk som du blandat i två matskedar mjöl i, krydda med soja så det blir brunt. Låt det koka tills det blir som en krämig sås och krydda efter din egen smak (baconet gör det mycket salt så salta inte för mycket!) Ha pasta eller ris till, vad du själv vill. VOILÁ!

2008-09-02 @ 20:31:39
URL: http://decemberbaby.bloggagratis.se
Postat av: Annika

Ett till, god falukorv i ugn!



Du behöver:

En halv falukorv

Purjo

Krossade tomater, 1 burk

Majs, nån deciliter

Ost, riven eller hyvla frukost-osten

Curry

Matlagningsgrädde



Detta blir c.a. 2-3 portioner.



Varva falukorv i skivor med hackad purjo, majs och krossade tomater i en ugnsform. Avsluta med att hälla över matlagningsgrädde så allt täcks, ha över ost och krydda med mycket curry. Sätt in i ugnen på typ 175 grader i en kvart eller så, koka ris till samtidigt så blir det alldeles lagom. Klart!

2008-09-02 @ 20:36:03
URL: http://decemberbaby.bloggagratis.se
Postat av: Fyrkanten

systrar är bra att ha:D

2008-09-02 @ 21:21:57
Postat av: Åke

Studentmat är väl:

Pulvermos som vispas ned i hett kranvatten

Fiskpinnar i brödrosten

Klart på 1 minut

2008-09-03 @ 09:18:57
Postat av: Mamma

Stekt potatis och falukorv.

2008-09-03 @ 18:08:54
URL: http://pickmememe.bloggagratis.se/#864569
Postat av: Annika

Hahaha, pulvermos i kranvatten och fiskpinnar i brödrosten! måste testas! visste du att du kan koka potatis i tvättmaskinen också? Eller om det var torktumlaren..nåt sånt iaf. Det e sant, jag lovar!

Här har du ett supergott och enkelt recept om du har ugn.

Du behöver:

Kycklingfileér, hela. så många du orkar äta.

En palsternacka

Tre morötter

Fyra potatisar

En liten bit rotselleri

10 Oliver om du vill

1 rödlök om du vill

Salt

Oregano

Matolja



1msk Tomatpuré

2msk Citronsaft, från citron eller färdigpressad

1krm Sambal oelek eller cayennepeppar



2dl Creme fraiche

En fjärdedels gurka

Fetaost (ett halvt paket c.a. 50g)





Skär alla rotfrukter ungefär i storleken av två sockerbitar. Hacka löken i klyftor. Lägg på en plåt och ha matolja, salt och oregano över. Lägg kycklingfileerna bredvid på plåten (tinade eller frysta, spelar ingen roll)

Lägg in mitt i ungen på 200 grader i ca. 30 minuter.

Blanda ihop tomatpuré, citronsaft och sambal oelek (eller cayennepeppar). Pensla på fileérna. Rör runt bland rotfrukterna. Ha på oliver och kör in i ugnen igen, nu i c.a. 20 minuter.

Blanda ihop creme fraichen med riven, urkramad gurka och fetaost, mosa ihop det med en gaffel så det blir till en krämig sås.

Ät!



Den här rätten tar lite tid, men kräver ingen passning, den är också supergod!! Perfekt att bjuda på eller bara frossa i själv. När jag gör den måste jag ta undan matlåda innan jag serverar, för annars finns inget kvar efteråt!

2008-09-03 @ 23:02:58
URL: http://decemberbaby.bloggagratis.se
Postat av: Fyrkanten

Åke, en fråga, vad behöver jag mer för att kunna äta skiten sedan, kranvarmt pullvermos är inte särskit lokande att göra... men fiskpinnar i brödrost är riktigt gott :D

2008-09-05 @ 09:53:52
Postat av: Flip-Top

Det här kanske kommer låta udda, men är sjukt gott och enkelt.



Linneas wokböngryta med ris



Du behöver

1 burk kokosmjölk (gärna light, då den vanliga tenderar att bli hård)

1 burk kidneybönor (de stora alltså)

½ påse wokgrönsaker, thai. (inte coop, de smakar skit)

Curry (gul)

Svartpeppar

Grillkrydda

Salt

Gurkmeja (optional)



Såhär gör du:

1.Häll kokosmjöken i en gryta och värm tills det bubblar.

2.Häll i wokgrönsakerna. Låt det bubbla ihop och krydda efter behag. Gurkmejan är mest för färgens skull, så har du inte det hemma så gör det inget. Curry är dock viktigt. Men kom ihåg, det ska smaka mycket. Var inte snål med kryddorna för allt i världen!

3. När det börjar se och smaka bra ut, det har bubblat lite och sådär, häll i kidneybönorna. (OBS: skölj av dom innan, du ska inte ha vätskan från burken i grytan) Låt kidneybönorna bli varma tillsammans med grytan. Servera till ris.





Superenkelt, nyttigt och dundergott - har gått hem hos alla jag bjudit det på.

2008-09-06 @ 19:09:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0