Tisdag
Här har du ett recept, du behöver:
Mjöl 2 msk
Mjölk 2 dl
Kycklingfileér (ca 2 stora, skurna i mindre bitar)
1 paket bacon
Paprika (1 stor eller två små)
Lök om du vill
körsbärstomater om du vill (c.a. 10 st)
Soja
Det här blir till ungefär två-tre portioner
Stek kyckling fileérna som du skurit i småbitar tills de blir bruna, ha i grönsaker, vad du själv gillar bäst. T.ex. paprika, lök och kanske körsbärstomater, de är goda. Krydda med favoritkryddor, ha sen i bacon i små bitar och stek tills det blir bra mjukhet. Då har du i ett par deciliter mjölk som du blandat i två matskedar mjöl i, krydda med soja så det blir brunt. Låt det koka tills det blir som en krämig sås och krydda efter din egen smak (baconet gör det mycket salt så salta inte för mycket!) Ha pasta eller ris till, vad du själv vill. VOILÁ!
Ett till, god falukorv i ugn!
Du behöver:
En halv falukorv
Purjo
Krossade tomater, 1 burk
Majs, nån deciliter
Ost, riven eller hyvla frukost-osten
Curry
Matlagningsgrädde
Detta blir c.a. 2-3 portioner.
Varva falukorv i skivor med hackad purjo, majs och krossade tomater i en ugnsform. Avsluta med att hälla över matlagningsgrädde så allt täcks, ha över ost och krydda med mycket curry. Sätt in i ugnen på typ 175 grader i en kvart eller så, koka ris till samtidigt så blir det alldeles lagom. Klart!
systrar är bra att ha:D
Studentmat är väl:
Pulvermos som vispas ned i hett kranvatten
Fiskpinnar i brödrosten
Klart på 1 minut
Stekt potatis och falukorv.
Hahaha, pulvermos i kranvatten och fiskpinnar i brödrosten! måste testas! visste du att du kan koka potatis i tvättmaskinen också? Eller om det var torktumlaren..nåt sånt iaf. Det e sant, jag lovar!
Här har du ett supergott och enkelt recept om du har ugn.
Du behöver:
Kycklingfileér, hela. så många du orkar äta.
En palsternacka
Tre morötter
Fyra potatisar
En liten bit rotselleri
10 Oliver om du vill
1 rödlök om du vill
Salt
Oregano
Matolja
1msk Tomatpuré
2msk Citronsaft, från citron eller färdigpressad
1krm Sambal oelek eller cayennepeppar
2dl Creme fraiche
En fjärdedels gurka
Fetaost (ett halvt paket c.a. 50g)
Skär alla rotfrukter ungefär i storleken av två sockerbitar. Hacka löken i klyftor. Lägg på en plåt och ha matolja, salt och oregano över. Lägg kycklingfileerna bredvid på plåten (tinade eller frysta, spelar ingen roll)
Lägg in mitt i ungen på 200 grader i ca. 30 minuter.
Blanda ihop tomatpuré, citronsaft och sambal oelek (eller cayennepeppar). Pensla på fileérna. Rör runt bland rotfrukterna. Ha på oliver och kör in i ugnen igen, nu i c.a. 20 minuter.
Blanda ihop creme fraichen med riven, urkramad gurka och fetaost, mosa ihop det med en gaffel så det blir till en krämig sås.
Ät!
Den här rätten tar lite tid, men kräver ingen passning, den är också supergod!! Perfekt att bjuda på eller bara frossa i själv. När jag gör den måste jag ta undan matlåda innan jag serverar, för annars finns inget kvar efteråt!
Åke, en fråga, vad behöver jag mer för att kunna äta skiten sedan, kranvarmt pullvermos är inte särskit lokande att göra... men fiskpinnar i brödrost är riktigt gott :D
Det här kanske kommer låta udda, men är sjukt gott och enkelt.
Linneas wokböngryta med ris
Du behöver
1 burk kokosmjölk (gärna light, då den vanliga tenderar att bli hård)
1 burk kidneybönor (de stora alltså)
½ påse wokgrönsaker, thai. (inte coop, de smakar skit)
Curry (gul)
Svartpeppar
Grillkrydda
Salt
Gurkmeja (optional)
Såhär gör du:
1.Häll kokosmjöken i en gryta och värm tills det bubblar.
2.Häll i wokgrönsakerna. Låt det bubbla ihop och krydda efter behag. Gurkmejan är mest för färgens skull, så har du inte det hemma så gör det inget. Curry är dock viktigt. Men kom ihåg, det ska smaka mycket. Var inte snål med kryddorna för allt i världen!
3. När det börjar se och smaka bra ut, det har bubblat lite och sådär, häll i kidneybönorna. (OBS: skölj av dom innan, du ska inte ha vätskan från burken i grytan) Låt kidneybönorna bli varma tillsammans med grytan. Servera till ris.
Superenkelt, nyttigt och dundergott - har gått hem hos alla jag bjudit det på.