Naning

Nar vi val kommit av taget mitt inatten typ 1 checkar vi in pa vart hostel killen som moter oss blir vackt av oss hehe, vi har som hobby att vacka kineser. Forsta kinesen vi vakte var stackrs Mao pa taget fran moskva gar att lasa om i tidigare inlagg under transibiriska jarnvagen en kort resume...

Vi traffar tva Schwetzare tva nice killar som kunde nagon skum form av tyska som inte ens tyskarna sjalva forstog...
pa morgonen gar vi ut pa nanings gator for att hitta frukost. Naning e verkligen vad jag forvantade mig av kina. massor med folk cyklar marknadsstand. Vi Hittar frukt och var in till en bank och forsokte vaxla pengar till vitnamesiskadong(VND). Hehe tumult pa banken de fattar ingen engelska for runt vakten kom bankdirektoren alla forsokte forsta vad vi ville. Och plotsligt tar han med oss in i ett rum, hjalp vad hander nu! han ringer non. jag far prata med en kvinna i telefon pa dalig engelska hon forklara att bara bank of kina kan vaxla pengar. hehe.

Vi tar buss nr 10 till nanings stora park. Det var underbart vackert. Vi far aka sighting buss upp bland backar och berg med en kansla av att vara med i filmen jurasikpark... och plotsligt star dar en dinosarie, men var lugna den var i plast. nar vi stannar vid tva vackra dammar och pepprar foton och lallar runt far vi syn pa ett fisk stim. vi gar dit och far se att det e nagot sa groteskt som typ 10 000 guldfiskar pa en och samma yta. turisterna har matat alla guldfiskarna med fiskmat som man kan kopa for non krona och resultatet har blivit en over population av fisk i sjon. BLA. vi gar in pa en resturang som ser valdigt proper ut och den visar sig vara dyrarare an tag biljetten ner fran bejjing det vill saga for att bli matt maste du kopa en uppsjo av sma saker som totalt skulle untan bekymmer overstiga 500-1000 kronor! vi ursaktar oss och gar ut i parken igen. rena djungeln i mina ogon.

vi provar med ett gatukok ist dar de serverar nonting risaktigt i blad, for nogon tia. tyvarr e detta nontijng vidrigt och slemigt. well well jag tar en glass och linus koper nudlar ist. Nar vi varit dar ett tag till och blivit fotade och halloade pa av massor med kineser inser vi att nu racker det med park aventyr och gar till en buss som tar oss ner till entren igen och vi kommer precis lagom for att hoppa pa buss tio ner till stan igen. vi gar av vid vattnet och hamnar mitt bland ett gang bandande och tvattande nakna kineser vi gar vidare. det e sjukt varmt hela dagen svetten rinner och vi dricker massor med vatten. det e valldigt bordigt har. Vi tar bussen in till centrum fixar med en bussbilljett vidare till hanoi nasta morgon. kakar sitter pa hostelets datorer duschar och sover.

Kommentarer
Postat av: Mamma

Oj oj oj vad mycket som händer:)

Roligt roligt:) ser fram emot mer reserapporter:)

2009-10-04 @ 12:11:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0